Η εταιρία

Η iQom είναι θυγατρική της Epsilon SingularLogic και μέλος του Ομίλου EPSILON NET, με αντικείμενο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη τυποποιημένου επιχειρησιακού λογισμικού Λιανικού Εμπορίου, κατέχοντας την πρώτη θέση στον τομέα αυτό. Έχει διαθέσει 1.300 προγράμματα σε 550 πελάτες και 2.400 χρήστες.

Η iQom διαθέτει παρουσία με γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Παράλληλα έχει περισσότερους από 400 συνεργάτες πανελλαδικά που δραστηριοποιούνται στην προώθηση και υποστήριξη των προϊόντων λογισμικού της εταιρίας.

Τεχνολογία

Η iQom είναι από τις πρώτες εταιρίες λογισμικού στον κλάδο της που δημιούργησε λύσεις πληροφορικής σύγχρονης τεχνολογίας.

Ήδη από το έτος 2008 έχουν κυκλοφορήσει οι σειρές εφαρμογών λογισμικού νέας γενιάς βασισμένες σε τεχνολογία Microsoft .net. Χρησιμοποιούν τη σχεσιακή βάση δεδομένων Microsoft SQL Server (Express, Standard και Enterprise) και εξελιγμένες δυνατότητες επικοινωνίας απομακρυσμένων σημείων με απλή υποδομή δικτύωσης (Internet).

Η Αξιοποίηση σχεδόν κάθε τύπου ειδικού εξοπλισμού Λιανικής, η δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας σε touch screen pos, super market pos και απλά pcs, καθώς και η διασύνδεση με τα περισσότερα γνωστά ERPs είναι χαρακτηριστικά που αθροιστικά δεν τα διαθέτει μέχρι σήμερα καμία άλλη εταιρία στην Ελλάδα.

Συνεργασίες

Η iQom έχει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους Εξοπλισμού και Λογισμικού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες & Υποστήριξη

Η ικανοποίηση του πελάτη εξασφαλίζεται με την παροχή μίας πλήρους γκάμας υπηρεσιών υψηλής ποιότητας από έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της iQom:

  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος με βάση τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του πελάτη.
  • Υπηρεσίες Υλοποίησης: για τον καθορισμό των προδιαγραφών, την εγκατάσταση, προσαρμογή, παραμετροποίηση του λογισμικού, την εκπαίδευση των χρηστών και την πιλοτική λειτουργία του συστήματος, ώστε να εξασφαλισθεί η αποδοτικότερη λειτουργία του.
  • Υπηρεσίες Υποστήριξης: για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης του συστήματος και την υποστήριξη των χρηστών, ώστε να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η ικανοποίηση του πελάτη. Οι υπηρεσίες υποστήριξης παρέχονται από έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη, με ευέλικτα πακέτα που ξεκινάνε από 8 ώρες Χ 5 ημέρες έως και 24 ώρες Χ 7 ημέρες την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Η τεχνική υποστήριξη παρέχεται τηλεφωνικά, με τηλε-υποστήριξη και με επιτόπια επίσκεψη για όλη την Ελλάδα.

Φιλοσοφία Ποιότητας & Εξυπηρέτησης

Η iQom έδωσε, από το ξεκίνημά της, μεγάλη έμφαση στο θέμα της ποιότητας για το σύνολο των λειτουργιών της (διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, διάθεσης, συντήρησης και υποστήριξης προϊόντων λογισμικού). Οι αυστηρές διαδικασίες ποιοτικής ανάπτυξης των εφαρμογών, σε συνδυασμό με την πλούσια εμπειρία της εταιρίας, οδήγησαν στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού που διακρίνονται για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών της αγοράς, την φιλικότητα προς τον χρήστη, την αξιοπιστία και λειτουργικότητα.

Ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής της iQom είναι η ποιοτική υποστήριξη του πελάτη μετά την πώληση και η συχνή δημιουργία νέων εκδόσεων των προϊόντων της, ώστε να είναι πάντα εξασφαλισμένη η ανταγωνιστικότητα τους. Η iQom έχει καταξιωθεί ως μία από τις ταχύτερες εταιρίες λογισμικού στην παρουσίαση των νέων εκδόσεων στην αγορά σε περιπτώσεις νομοθετικών μεταβολών. Οι νέες εκδόσεις δεν περιορίζονται μόνο στην ενσωμάτωση στο λογισμικό των νομοθετικών εξελίξεων. Περιλαμβάνουν επίσης τεχνολογικές αναβαθμίσεις και εμπλουτισμό του λογισμικού με νέες ιδιότητες που προέρχονται από προτάσεις πελατών ή μεταβολές που κρίνει χρήσιμες η ίδια η iQom. Οι νέες εκδόσεις είναι άμεσα διαθέσιμες στον πελάτη μέσω του Ιnternet.

Σταθερή πορεία εξέλιξης

Αποτέλεσμα της φιλοσοφίας ποιότητας που διακρίνει την iQom τόσο ως προς τις εφαρμογές λογισμικού, όσο και ως προς τις υπηρεσίες που προσφέρει, είναι η επιτυχημένη πορεία της στην αγορά από την ίδρυση της μέχρι σήμερα.

Η πιστότητα των πελατών της και η συνεχής επέκταση του πελατολογίου διαμορφώνουν ιδιαίτερα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που απεικονίζονται στα αποτελέσματα της Εταιρίας, τα οποία διακρίνονται για τη σταθερά ανοδική πορεία των πωλήσεων, τη διαχρονική κερδοφορία και την υψηλή ρευστότητα.